tiistai 23. helmikuuta 2010

lyhempään mittaan

sain tänään haltuuni viime viikolla suutarille lyhennettäväksi viedyt saappaat, ja lopputulos on paljon, paljon parempi kuin uskalsin edes odottaa. suorastaan mieletön !

ohjeeni suutarille oli kaikessa lyhykäisyydessään "nilkasta poikki", ja mitä tekee suutari - lyhentää, siistii reunat, lyhentää vetoketjun ja siirtää alkuperäisen varsinepparilärpäkkeen alemmas, koska se hänen sanojensa mukaan sopi siihen niin hyvin. hieno mies, ei voi muuta sanoa - tuo lärpäkehän kruunaa koko kengän.

kokonaisuudessaan tämä lysti maksoi 40 euroa, mikä uusien nilkkureiden hankintaan ja vanhojen saappaiden käyttämättä jäämiseen suhteutettuna tuntuu kuitenkin melko pieneltä summalta. voin siis suositella ainakin jyväskyläläisille Seppälän prisman suutareita, ja muualla asuville koko lyhennysoperaatiota ylipäätään.

omistani tuli ainakin upeat, vai mitä tuumitte ?


translation // I took my old leather boots to a shoemaker to make them shorter and what an amazing job he did ! saved loads of money since now I dont have to buy new ones. love these !

17 kommenttia:

oona kirjoitti...

Upeaa työtä ! :o

Juillian Falaraki kirjoitti...

Mageet! Eipä olis varmaan kaupoista löytynyt tuollaisia nilkkureita.

Nimetön kirjoitti...

Hienot on ja erittäin hyvää työtä on suutari tehnyt! Siinäkin on yksi ammattikunta, joka saa osakseen ehkä turhan vähän arvostusta ottaen huomioon mitä saavat aikaiseksi.
Kiitos postauksesta! Nyt ehkä uskallan ja viitsin viedä omatkin kengät suutarin käsittelyyn.

Nimetön kirjoitti...

Ihan mielettömän hienot!!!
Mulla on turhakesaappaat jotka jääneet pitämättä liian löysän ja mauttoman varren takia. Pitänee munkin viedä sitten suutarille.
Kiitos :)

T.M5

nellen kirjoitti...

Vau, onpa upeet! Ja oikeasti paremmat nilkkureina! Ihanasti tuo nahkahärpäke näkyy tuolta lahkeen alta. :)

Kaisla kirjoitti...

ihan sika makeet on kyl noi nilkkurit :) ei ainkaa muil oo samallaisii :)

tannttu kirjoitti...

En edes tiennyt, että noin voi tehdä :DD
Upeeeta jälkeä.

Nimetön kirjoitti...

wow tosi jees!

Christina kirjoitti...

Todella hyvännäköinen lopputulos! Ei uskoisi, että kyseessä on alunperin ollut noinkin erinäköiset kengät!

Claudia kirjoitti...

Paljon paremmat noin lyhytvartisina! Suutarisi on taitava, ei voi muuta sanoa :o

emilia kirjoitti...

vau, en olisi edes tajunnu kysyy, et lyhentääkö suutari kenkii. tosi mainio idea!

Unknown kirjoitti...

Makeet kengät! Sulla hauska tyyli. Harvoin tykkään kenenkään suomalaisen bloggarin tms.. tyylistä mut sun on kyl todella kiva!

Nimetön kirjoitti...

Upea lopputulos! Aivan mahtavaa kädenjälkeä suutarilta :)

Peaches kirjoitti...

Noista tuli tosi hienot! hyvää jälkeä näyttäis olevan :)

Eveliina kirjoitti...

Hienot tuli!
Mä lyhennytin ennen joulua kans mun bootseista varret (kuvia blogissa, joulukuu/oikea talvi). Täällä PK-seudulla hinta-arvio oli kuuskymppiä ja Turussa se sitten maksoi kolme. Mutta "maakunnissa" on tunnetusti halvemmat tilavuokrat. Kaikki suutarit ei muuten tee noita lyhennysjuttuja lainkaan.

Nimetön kirjoitti...

Seppälän Prisman suutarit ovat ehdottomasti parhaita! Tekevät aina hyvää jälkeä ja hieman ylimääräistä. Vein esim kengät pelkästään sinne, että vaihtaisivat korkolaput, niin olivat samalla puhdistaneet kengät sekä korjanneet mustalla värillä kenkien kärkiä! :)

Miss T kirjoitti...

Wow! Tosi hienot! Nuo läpät kruunaavat ehdottomasti kengät. Ihanaa, että keksit tehdä näin ja että kohdalle osui vielä luovuuttaan käyttävä ammattitaitoinen suutari. Pitääkin katsastella heti kaappeja, josko löytyisi jotkut pitkät saappaat., jotka voisi nilkkureiksi lyhentää. Olen myös kuullut, että jotkut suutarit eivät lyhennyksiä tee.