torstai 10. joulukuuta 2009

eilistä

jättinuttura tuntui herättävän sen verran kiinnostusta, että lupaan laatia teille ohjeet siitä, kuinka moisen saa loihdittua lyhyempäänkin tukkaan. toivottavasti vielä mahdollisimman pian.

eilen viihdyin pitkästä aikaa äidin vanhoista leviksistä kustomoiduissa väljissä farkkushortseissa, tupla sukkahousuissa ja leotakissa. shortsien väljä istuvuus ja takataskun nahkapaikka ovat näiden housujen parasta antia. en malta odottaa, että pääsen kesällä yhdistämään lempishortsit taas päivettyneisiin säärin, retku teepaitaan ja huimiin korkoihin.

joku lukija oli muuten joutunut eilen todistamaan raksamiesten tarinointia tästä asusta ohi kuljettuani. mielenkiintoista olisi tietää mietä miekkosilla oli sanottavaa. vai voiko olla jopa niin, että uuteen uskoon duunatut viisnollaykköset olisivat tehneet vaikutuksen kotimaiseen miesjoukkoon ?

edit// viimeisen kuvan aurinkolasit vain peittoamassa naamataulua lähikuvassa. en siis tapaa käyttää aurinkolaseja pimeään vuodenaikaan. 


denim shorts, levis 501 + diy / shirt, zara / leo jacket, 2ndhand / boots, 2ndhand

32 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

No luulempa etteivät raksaäijät ole ihan imartelevaan sävyyn jutelleet, saati sit huomanneet jotain viisnollaykkösmerkkiä ylläsi. Luulet liikoja itsestäsi. Itselläni on onnistunut olo silloin kuin ohikulkijat haukkovat henkeään järkytyksestä mutta joskus kannattaa nöyrtyä ja ajatella että ehkä saatan sittenkin olla jonkun mielestä karsea.
Olen saanut sellaisen tuntuman ettet osta kirppiksiltä eettisistä syistä etkä paljon ajattele luontoa ja ilmastonmuutosasioita?
Kierrätätkö kotonasi jätteet?
Pidätkö näitä asioita tärkeänä?
Olisit melkein täydellinen jos vielä riviesi välistä saisi viestin että todella kannatat eettisiä valintoja ja ajattelet luontoa ja omaisit jotain mielipiteitä tai jossakin postauksessasi olisi joku tärkeä ajankohtainen sanoma joka on nyt muutenkin puheenaiheena koskien koko maapalloa (:

Nimetön kirjoitti...

Hyvältä näyttää, mutta miksi aurinkolasit joulukuussa? No-no. Olet kaunis ja tyylikäs, mutta ehkä sun ei ihan tarvitse paparazzeilta piiloutua...

iia kirjoitti...

eka anonyymi: tämä on muotiblogi. MUOTIBLOGI! on olemassa blogeja, joista löydät kaipaamaasi yhteiskunnallista sanomaa etc, mutta tämä on herranisä muotiblogi! mutta sehän se näissä muotiblogeissa hyvä onkin, että jos ei rivit miellytä niin osoitetta voi aina vaihtaa..;)

Piret kirjoitti...

Anonyymi: no johan on. tämä viisnollaykkösheittohan oli varsin ivallaiseksi tarkoitettu.

blogini tarkoitus ei ole suoltaa mielipiteitäni ajankohtaisista asioista siinä missä mistään muustakaan mikä ei suoranaisesti kiteydy muodin ympärille.

jätteiden kierrätys sekä kaikki muutkin jokapäiväiset ekologiset valinnat ovat kyllä käytössä, mutta myöskään nämä eivät kuulu sen enempää tänne blogini puolelle.

kiitos kommentistasi.

Nimetön kirjoitti...

Vai että nyt sitten pitäisi yhteiskunnalista mielipidettäkin saada blogistasi irti. Mikä ihmisiä vaivaa ?

Upea asu jälleen.

Nimetön kirjoitti...

MIKÄ TEITÄ ANONYYMEJÄ VAIVAA!! aina jos löytyy kaunis/tyylikäs/fiksu nuori nainen oletetaan automaattisesti että ko henkilö itserakas ja luulee omistavansa maailman.

tuntuu turhauttavalta lukea noita katkeria kommentteja kun itse tunnen Piretin vallan hyvin ja voin kertoa kaikille että hänellä on suuri sydän ja jalat tiukasti maan pinnalla.

Nimetön kirjoitti...

Tuskimpa tarvitsee mielipiteitään viljellä mutta olisi minustakin kiva tietää vähän mitä pään sisällä liikkuu, usein saa liian pinnallisen kuvan ihmisestä kuten nyt Piretistä. Muotihan on muutakin kuin pinnallista pukeutumista ja hyvältä näyttämistä, tämänhetken kuumin muoti on vatteisiin ynnättynä ajatella pikkuisen myös ympäristöasioita kuten muutkin suuret muotigurut tekevät, ilmaisee vaatteillaan jonkun ajatuksensa/mielipiteensä.(Jos niitä mielipiteitä edes on...)
En ajatellut lainkaan että ensimmäinen anonyymi haluaisi jotain yhteiskunnallista sanomaa tms. vaan ihan sitä normaalia ajattelua ja mielipidettä esimerkiksi syyn minkä takia on valinnut juuri SEN vaatteen kaupasta/kirpputorilta vai onko siihen lainkaan muuta syytä kuin ulkönäkö. Älkää suivaantuko heti =)

Nimetön kirjoitti...

Moikka!
Kauniita ja laadukkaita valokuvia <3
mutta pari kysymystä: Käytätkö lähes kaiken aikasi pukeutumiseen ja poseeraamiseen valokuvia varten? Näin sinut Shakersissä, et juuri muuta tehnyt kuin valokuvasit. Missä välissä kerkeät rentoutumaan?
Miksi et hae töitä vaikkapa muotireportterina tai kirjoittele lehtiin muotijuttuja? Olisit todella hyvä siinä ! !

Nimetön kirjoitti...

IHANIA KUVIA...TAAS KERRAN :D

Jani kirjoitti...

Moikka!

Aivan ihana turkki sulla! Katsoin eilen siihen liittyvän dokumentin - ja se löytyy nyt netistä. Suosittelen! http://www.ruutu.fi/video?vt=video_episode&vid=214084

Nimetön kirjoitti...

Mielenkiintoisia kommentteja. Ensimmäisen anonyymin argumentti on kyllä suoraan sanottuna ihan päin seiniä rakennettu :-D En jaksa paneutua tarkemmin, mutta jotain selvyyttä kaipaisi kirjoittamiseen, mikäli aikoo noinkin kalskahtavia ja pohjattomia väitteitä suustaan suoltaa - selvästi ilman tarkempaa asiaan paneutumista. Huoh.

Mutta joo, alunperin piti tulla vain kehumaan asua jälleen... :-)

Nimetön kirjoitti...

Parahin Minna C, väännän sinulle rautalangasta että pointti oli "mitkä ovat arvosi"? Ei sen kummempi kysymys mutta täytynee näköjään sinullekin suomentaa.

Nimetön kirjoitti...

Eiköhän tälläisten ensimmäisten anonyymien kannattas pysyä vaan jossain muissa blogeissa, ei muotiblogissa tarvii avautua arvoista!

Piret kirjoitti...

noh noh eihän nyt viritellä mitään sotatannerta tänne ?

ymmärrän hyvin että muotiin liittyvät eettiset kysymykset tänne blogiini kyllä kuuluisivat ja pahoittelen etten niitä ole enempää jakanut. välillä unohtaa sen kuinka moni tätä blogia lukee, ja vaikka arvot olisivatki itselle ja lähimmäisille täysin selvät, eivät ne automaattisesti selkiinny teille ja löydä tietään tänne blogiin. pahoittelen tätä kovasti.

Anonyymi: arvostan laadukkaita kuvia ja niiden ottamiseen menee päivässä keskimäärin 10 minuuttia. en siis käytä tähän touhuun juurikaan ylimääräistä aikaa.

se, että ravintolaillan aikana tulee räpsittyä enemmän johtunee siitä, että pidän kuvaamisesta ja se on myös yksi tapa rentoutua. :)

Jani: (en päässyt työkoneella vielä katsomaan videota ) tämä takkini on tekoturkis. mutta sen sijaan omistan muutaman aivan ehdan myös - molemmat kierrätettyinä ostettu. en kannata turkisteollisuutta millään keinoin jos tarkoituksesi oli asiasta nälväistä.

Minna: kiitos kaunis :)

Nimetön kirjoitti...

Muotiblogia pitävän ihmisen ei tarvitse kertoa itsestään ja arvoistaan blogissaan millin vertaa, jos ei itse koe halua tehdä niin. Tämä on nimenomaan MUOTIblogi, jossa käsitelläänn MUOTIA. Aihealue ei ole mikään maailman vakavin, vaan ihan hauska ja kevyt(jos nyt vertaa maailman muitakin asioita) ja muotiblogia tulisi mielestäni saada kirjoittaa asiaan kuuluvalla kepeällä tyylillä. Tuskimpa muotiblogia kirjoittavan ihmisen koko elämän pyörii VAIN muodin ympärillä, eikä tällainen ihminen omistaisi mitään arvoja tai kanna huolta vaikkapa maailman tilasta. MUOTIblogia lukiessa voisi muistaa kuinka marginaalinen ja kapea tämä aihe on ja se käsittelee tosiaan lähinnä vain muotia, eikä kukaan voi vaatia kirjoittajaa laajentamaan "tarjontaansa". Jos on halua lukea muista/ vakavammista aiheista, voi niitä mielestäni lähteä etsimään jostain muualta kuin muotiblogista.

Ja niitä nutturaohjeita kehiin! ;D

t: yksi kepeitä muotiblogeja lukeva vakava ympäristöasioiden opiskelija ;)

Tai kirjoitti...

Oi, sain päivän naurut tuosta tupla sukkahousuissa -kohdasta! :D En voinut olla kuvittelematta sinua kuljeskelemassa ympäriinsä Tupla sukkahousuissa, ei ihme, jos raksaäijät on vähä pitkään kattoneetki. ;)

saara kirjoitti...

wooW! ei korkoja

saara kirjoitti...

mitä on raksaäijät :---D

mimmi! kirjoitti...

apua hahaa!
siis olen se eilinen lukija, joka todisti tätä raksamiesten lankeamista pankkiautomaatilla!

siis tää remppajengi (en tiedä huomasitko itse ohiviilettäessäsi heitä siinä nordean edessä penkkien luona norkoilemassa) oli täystyrmätty sun ohi lipumisesta!
siis sun käsittämättömän glamoröösi habitus harmaassa jyväskyläläisessä iltapäivässä oli jotain unenomaista :D

siis, huvittavaa oli, että todella nää tyypit, jotka nopeasti silmäiltynä eivät ehkä olleet erityisen kiinnostuneita itsensä sukimisesta, aloittivat keskustelun "leoparditakista" ja "farkkushortseista" ja siitä, kuinka todella siis "jännä yhdistelmä kyllä" ja "on kyllä erikoinen" mutta siis "tosi yllättävän toimiva" ja "suorastaan henkihän tässä salpaantuu" :D

mun mielestä toi episodi osoitti sen, että oma hyvä fiilis pukeutumisesta ja ryhti, jolla kantaa kortensa ja vaatteensa ovat se ässäpari, jolla voitetaan puolelleen (ja polvilleen :D) epäluuloisimmatkin kaduntallaajat!

Nimetön kirjoitti...

Hahah! Mahtavia raksaäijiä (eli rakennustyömiehiä selvennyksesi yhdelle anonyymille) ja ymmärtävät laadun päälle. Mulla ei ollut epäilystäkään, etteikö niiltä olis henki salpautunu ja nimenomaan ihastuksesta. :)

Oot mahtava ja arvostan todella omaperäistä ja rohkeaa tyyliäsi. Musta saat avata arvomaailmaasi just niin paljon kuin sua itseä huvittaa tai sitten ei yhtään. Sehän näissä muotiblogeissa on parasta, että kaikilla bloggareilla on oma tapansa myös tekstin suhteen.

Piret kirjoitti...

voi mimmi! ja te muut ihanat. Positiiviset kommenttinne saivat jättimäisen hymyn huulille ! kiitos :)

Jani kirjoitti...

Kyllä, oli tarkoitus nälväistä. Turkiksen pitäminen on turkisteollisuuden tukemista, olkoon se käytettynä hankittu tai itse nyljetty. Vähintäänkin esimerkilläsi osoitat joko olevasi välinpitämätön tai vain ajattelematon. Suosittelen katsomaan tuon linkittämäni dokumentin, siinä on väitteitä sekä puolesta että vastaan.

Irene kirjoitti...

mä en hyväksy turkisteollisuutta missään määrin, mutta olen ihan hulluna tekoturkistakkeihin ja -asusteisiin. mun mielestä on hieno juttu että juuri nyt nimenomaan tekoturkis on trendikästä, koska se ehkä saa jotkut turkiksia ostavatkin ajatelleeksi, että on ihan ok käyttää feikkiä karvaakin :) toivon sydämestäni että mitä laadukkaimpia ja upeampia tekoturkisvaatteita valmistetaan ja mitä enemmän muotiteollisuus alkaa suosia nimenomaan feikkiä turkista, sitä ahtaammalle joutuisi esim turkistarhaus! ja jos nyt joku mussuttaa turkistarhaajien elinkeinosta niin voin jo näin etukäteen sanoa että ei vois vähempää kiinnostaa, muutakin duunia voi tehdä. johan oli vuodatus! ps. asusi on jälleen kerran upea, mutta mitäs muutakaan sulta voi odottaa ;)

Nimetön kirjoitti...

hmmmm...vai tällaista keskustelua.

Sun blogissas on just parasta noi viisnollayks- heitot! Just se, että sun kirjotustyylisi jatkaa pukeutumislinjaa! Mä suorastaan inhoan bloggaajia, joiden postaukset ovat "tekstiviestikielellä" kirjotettuja blablabla- juttuja. Mun mielestä viisnollaykköset kertoo susta jo paljon enemmän kuin lista arvoista jota eläessäsi noudatat.

Blogin pitämisen pointti on ainakin minun mielestä se, että saat kertoa ympäröivästä maailmasta ja itsestäsi juuri sillä tavalla ja tasan sen verran kun itse haluat. Blogin pitäminen ei velvoita olemaan yhteiskuntavalveutunut maapallonpelastaja, vaikka sellaisissa ei todellakaan ole mielestäni mitään pahaa.

Ja Piret, olet niin tyylikäs!

-elisa

Nimetön kirjoitti...

Tsau, itsekin olen tullut ajatelleeksi että onko sinulla mitään arvoja tai ajatuksia ympäristön suhteen, en vain ole siitä tänne kirjoittanut ennenkuin nyt. En odota mitään valistuksia vaan pieni lisähuomio mikä on auttanut valintaa mikäli siihen liittyy mikään eettinen valinta. Toki jos sellaista ei ole, ei tarvitse sellaista keksiäkään. Minun pointtini on se että olen pohdiskellut että mahtaako sinulla lainkaan olla moisia mietteitä vai onko muotisi pelkkää turhamaisuutta mutta se on tullut jo selväksi että omaat ainakin jonkinnäköisiä ajatuksia.
Mukavaa jatkoa :)

Noora kirjoitti...

Noissa aurinkolasikommenteissa eniten huvittaa se, että oikeasti laseja olisi hyvä käyttää vuoden ympäri, jolloin todennäköisyys kaihin saamiseen pienenee huomattavasti. Ja tuo tänne linkitetty dokumentti on kyllä erinomaisen hyvä ja valaiseva: varsinkin pätkä kiinalaisista turkistarhoista (jos nyt on sama dokumentti, minkä olen nähnyt aiemminkin).

Nimetön kirjoitti...

Hmmm. Itse olen samaa mieltä janin kanssa siitä, että turkikselta näyttävän vaatteen tai asusteen pitäminen on statement, joka antaa olettaa, että turkikset ovat hyväksyttyjä. Vaikka kuinka tekisi mieli ostaa Uff:in euron päiviltä käytetty turkki ja olla "tosi niinku hollywood ja sillai", en ole tehnyt sitä. Aktivistiksi en itseäni luokittele, mutta muodin ammattilaiseksi kylläkin. Kuvauksiinikaan en koskaan valitse turkista, olipa se aitoa tai ei. Samaa linjaa noudatan yksityiselämässänikin. Mutta tietysti kaikki me teemme omat valintamme. Minusta vaan on ollut aina uskomattoman naiivia sanoa "en kannata turkisteollisuutta missään muodossa" ja samaan aikaan ostaa turkiksen identtinen kaksonen.

Mutta niin, asiasta ei voi tehdä tappelua sillä me kaikki olemme eri mieltä ja teemme omat päätöksemme.

Piu.

Nimetön kirjoitti...

Teille turkista vastustaville kysymys: käytättekö nahkakenkiä? Syöttekö lihaa?

Nimetön kirjoitti...

En syö lihaa, vastustan turkiksia sekä nahkaa, en myöskään osta ihan muovin näköistäkään vaan teen löytöjä laadukkaasta keinonahasta!
Sitäpaitsi turkikset on muutenkin rumia MINUN mielestäni. Vastustan myös ylikansallisia ketjuja mutta ei siitä sen enempää, vastaukseni vain tuohon erääseen kysymykseen jonka oli ilmeisesti tarkoitus näpäyttää :)

Kiitos blogistasi Piret! Täältä saa ylös ja alas meneviä tunteita, välillä olen aivan ällikällä lyöty jostakin hankinnastasi- hyvässä tarkoituksessa, kuinka oletkaan osannut valita niin hyvän vaatekappaleen, välillä taas yliammut ja olen ällikällä lyöty negatiivisessa mielessä mutta pääasia onkin että herätät tunteita!

ZANAH kirjoitti...

Rakastan tätä näyttää hyvin paljon!! :) Mon Mode Blog

Nimetön kirjoitti...

Itse en ikinä kehtaisi laittaa turkista päälleni, vaikka maksettaisi, jopa ihan senkään takia koska vastustan turkisteollisuutta enkä laittaisi keinoturkistakaan joka näyttää oikealta. Ehkä Piret kehtaa siksi pitää koska ei vastusta?
Eihän kukaan vastaantulija arvaa että jaahas, tuo taitaa olla kirppikseltä. Ajatuskin siitä että minua itseäni pidettäisiin turkisten kannattajana puistattaa!!

Nimetön kirjoitti...

Ensimmäinen kommenttini tänne pitkän pohdinnan jälkeen. niin, Piret taitaa olla sitä sorttia joka ei paljon tuumaile, ostaa vaan kun hyvätä näyttää. On ihanaa seurata tätä blogia ja pukeudut hyvin ja teet ihan kivoja löytöjä mutta viime aikoina on tullut pientä lässähtämistä juurikin tuon aatteen takia (onko sellaista) eli ostatko vain ajattelematta näyttääksesi hyvältä, miten pitkälle olisit valmis menemään vain ja ainoastaan muodin takia? Painotan sitä että tämä on kuin onkin muotiblogi mutta jos ei omista minkäänlaisia eettisiä näkemyksiä niin olen hilkulla lopetanko lukemiseni tähän mutta toivoisin kuitenkin pientä parannusta näihin eettisiin valintoihin. Kaikkea ei pidä ostaa esim. turkiksia vain siksi että ne näyttävät hyvältä!

Maine ennen ulkonäköä!