perjantai 22. tammikuuta 2010

dilemma

viime sunnuntaisen alennusmyyntiselailun tulos, olkaa hyvät. kuuluu niihin ostoksiin jotka järjettömyytensä vuoksi ovat aika ajoin sallittuja.

NAP:in alesta hankitut leopardilikkurit ovat juuri ne kengät joiden vuoksi odotan kevättä yhä vain nohevammin. tai odotin, kunnes kenkiä sovittaessani kauhistuin ajatuksesta - ja hieman puristavasta tunteesta- josko kengät olisivat kuitenkin puoli numeroa liian pienet.

nyt viikonloppu sujuu pumpulin päällä kenkiä testaillessa. paketin mukana tullut kirjallinen nootti kun tekee selväksi sen, ettei kenkiä ole mahdollista palauttaa jos edes alkuperäinen laatikko vaurioituu vähääkään, puhumattakaan itse kengistä..

toisaalta en viitsisi ottaa takkiini liki 80 euron arvoisia postikuluja, sillä epäilen vahvasti että NAP:in palautuskulttuuriin kuuluu kustantaa turhaan maksamiaan postikuluja takaisin tällaisessa tilanteessa.




translation // received my new shoes today ! though im a bit worried that they are half a size to small.. gonna spend the upcoming weekend thinking weather or not I should return them

26 kommenttia:

Lola kirjoitti...

Miten ihanat! Aivan uskomattomat :)

Unknown kirjoitti...

Aivan mielettömät.

-s

getpalmd kirjoitti...

Upeet!

Jenni Ukkonen kirjoitti...

Oi vau, mitkä ihanat<3 Toivottavasti alkavat tuntua sopivilta :)

Anonyymi kirjoitti...

haa eikä! melkeen tilasin nää viikko sit ja katoin eilen ni ei enään ollut 36 kokoa.
kauniit ovat!
-A

Anonyymi kirjoitti...

Mitä kokoa sitten tilasit?

Lilou kirjoitti...

Älä huoli, NAP maksaa palautuksen, jos UPEAT kenkäsi ovat kuitenkin turhan napakat -itse juuri hoidan toisten pöksyjen palautusta sinne suuntaan, ovat siis myös alesta :)

Anonyymi kirjoitti...

Yleensä suutari pystyy auttamaan jos vaan pikkusen ahistaa :)
Kauniit on kengät!

Anonyymi kirjoitti...

Vau, upeat! :)

Oletan, että ovat nahkaa, ja siten myös venyvät käytössä vähintään sen puoli kokoa..

Sara kirjoitti...

Kaikki menee paitsi liian pienet kengät - tosin nekin, jos vaan on tarpeeks hienot ;)

Unknown kirjoitti...

Aivan mahtavat kengät!

Anonyymi kirjoitti...

ovat kyllä järjettömän ihailtavat! minä kyllä voisin työntää nuo jalkaani, vaikka varpaat huutaisivat hallelujaa :D

Anonyymi kirjoitti...

Herranjumala ! Enpä ole ennen nähnyt kenkiä joiden ovh on yli tuhat euroa :)

Anonyymi kirjoitti...

uskomattomat kengät, mutta oma järki pistäisi vastaan siinä kohtaa kun hintaa on alenkin jälkeen vielä yli 300 euroa, olkoonkin lähtöhinta reilusti yli tonnin. toivottavasti kengät ovat hyvän kokoiset, väärän kokoisilla kengillä kävely on sellaista tuskaa ettei sitä toivo kellekään.

Anonyymi kirjoitti...

Omasta kokemuksesta voin kertoa että mun YSL:n kengät eivät ole venyneet milliäkään yhteensä noin 15 päivän tuskallisen käytön jälkeen n. 5-6 kk aikana. Olen kokeillut niihin mm märkäsukka- ja hiustenkuivaajatemppua koska ne on toimineet hyvin monen muun kenkäparin muokkaamisessa, mutta näihin ei purrut millään.

Ne olisi pitänyt kuulemma tilata vähintään puolta numeroa suurempana kuin oma vakiokengänkoko eli kuten Louboutineissa, mutta tottakai sain tämän vihjeen vasta kun kenkien palautusaika oli mennyt umpeen :(

-Krisuli-

Jonna kirjoitti...

Mmmmmmm oikeat kenkäjumalattaret <3 Oh nam nam.

MELISSA Z. kirjoitti...

I've just discovered your blog and I love it! You've a great style!

If you want, check out my blog and leave a comment! Thanks!

www.abitoffashion.com

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat. Mutta korko on mulle kyllä ihan liikaa. Tilasin itse Napista Louboutinin Rosella balleriinat ja koko sattui juuri sopiva. Miten kenkiä voi venyttää, sillä mulla on Tory Burchin balleriinat, jotka puristaa ja hankaa.
T: Napii

Anonyymi kirjoitti...

Eikö nuo onnistu venymään yhtään? :O Näyttää kyllä hyvältä. Itse kärsisin pienen puristuksen, tein sen ainakin Topshopin ylipolvensaappaiden kohdalla.. ajattele vaikka niin, että isommat eivät tukisi yhtään (nilkkaa, ei varmasti mitään muutakaan) ja kompurointia ilmenisi varmasti paljon enemmän :D heh.

Tintti kirjoitti...

Ihanat!!

Kenkiähän voi venyttää ihan siihen tarkoitetulla aineella jota saa suutareilta tai erikoistuneista kenkäkaupoista. Älkää ihmiset venyttäkö niitä märällä sukalla. Pilaatte kenkänne. Nahkahan ei pidä kostumisesta vaan se kuivuu.
Nahkakenkä venyy aina hieman käytössä tai pitäisikö sanoa että muotoutuu. Jos on ostanut liian pienet kengät niin ei se niin paljoa veny että niistä sopivat tulisi mutta aavistuksen napakka kenkä voi alkaa tuntua mukavammalta käytön myötä.

300€ tai vähän yli ei oikeastaan ole hinta eikä mikään laadukkaista kengistä. Melkein järestään laadukkaat Italialaiset nahkakengät maksavat 200-300 ylöspäin. Etenkin nilkkurit ja saappaat. Mitä materiaalia nuo ihanuudet ovat? Poninkarvaa? Ja luulisin että käsityönä tehdyt, ainakin suurin osa kalliista laatukengistä on. Kyllä sen huomaa jo lestityksessä. Hyvä lestisellä kengällä jaksaa vaikka koko päivän koron korkeudesta riippumatta. :)

Mutta toivottavasti kengät alkavat tuntua sopivilta. On ne vaan hienot!!

marianne kirjoitti...

ite oon ainaki onnistunu venyttämään vedellä/jäällä: täytä minigrip pussi vedellä (johonki puoliväliin), ja laita siihen päälle vielä ehjä, aika ohut muovipussi, sitte työnnät vesipussin kengän sisään varovasti, ja yrität laittaa sen ihan kärkeen ja laitat kengät pakkaseen-> vesi jäätyy ja jää venyttää kenkää. Sitten annat sulaa niin kauan että pussi lähtee kengät sisältä. :) Mulla toi on venyttäny just sen puol kokoo! (tein saappaisiin). Ja jos tuon jälkeen kengät jää vähän kosteiksi, niin sanomalehtipaperia sisään imemään märkä:) Ihanat kengät, toivottavasti sopii:)

Anonyymi kirjoitti...

http://ricebunny.xanga.com/619374324/shoe-stretching-and-more-art/

Anonyymi kirjoitti...

aivan ihanat kengät!

Piret kirjoitti...

Anonyymi: ovat kokoa 37

Lilou: voi kiitos tiedosta ! hyvä tietää jatkoakin ajatellen :)

Krisuli: ainakin Louboutineissa koko vaihtelee lähes malleittain. Taannoin omistamistani Pigalleista piti olla juuri oikea koko, kun sigourney nilkkureista 1,5 numeroa suuremmat. Henkimaailman juttujahan nämä ovat :D

Tintti: juu poninkarvaa ovat :) ja aivan julmetun pehmeää karvaa ! mä alan kallistua sille kantille että tulevat venymään käytössä. en ihan oikeasti raski palauttaa näitä ...

kiitos kaikille kommenteista :) ja myös venytysvinkeistä !

Catbear kirjoitti...

Naurettavaa mun mielestä kommetoida kenkien hintaa. Eiköhän jokainen itse päätä minkä hintaiset kengät ovat omalle kukkarolle liikaa. Ottakaa huomioon että tämän(kin) blogin kirjoittaja on aikuinen työssäkäyvä ihminen joka ei maksa ostoksiaan pelkällä opintotuella.

Itse kenkiin, jos tuntuu liian epämukavalta, palauttaisin. Itse jouduin palauttamaan Jimmy Choo for H&M malliston liian suuret cage-korkkarit vaikka sydän vuoti verta. Ulkonäkö ei yhtään matchannut mukavuuden kanssa, liian kovat ja muutoinkin epäsopivat olivat :(

Elinakui kirjoitti...

aivan jumalaiset kengät!

inhoan juuri tuota kenkiä tilatessa, aina ei voi olla ihan varma istuuko kenkä jalkaan kun koot saattavat aina hieman heilahdella suuntaan jos toiseen. useimmiten riski vain kannattaa ottaa ja kokeilla. :) uskoisin kuitenkin noiden kenkien pinnan hieman antavan periksi, sen verran laadukasta nahkaa kuitenkin ovat. ja jos kengät ei jalkaan lopultakaan sovi, niin kyllä niille ihan varmasti ottaja löytyy jos ei tahdo kaapissaan niitä ihailla :--)