tiistai 2. helmikuuta 2010

nutturaohje

tätä on ilmeisesti odotettu jo - pitkään lupailemani nutturaohje. muistakaa, että kyseinen nuttura on kokolailla silmänlumetta ja perustuu täysin pinneillä pelailuun ja taitoon luoda optinen harha runsaista hiuksista.toivottavasti pelkät kuvat avaavat tätä prosessia - videopostaukseen en vieläkään suostu. hyi kamala.Kampaa ensin kaikki hiukset napakalle ponnarille niin ylös kuin suinkin mahdollista. viimeisellä ponnarin kiepautuksella jätä hiustupsun pää vetämättä kokonaan ponnarin lävitse. tällöin hiukset jää rennolle läpivetonutturalle.sitten vain muotoillaan löysään nutturaan muotoa vetämällä molemmilta puolilta hiuksia lähemmäs päälakea, ja muutoinkin sukimalla hiuksia paremmin nutturan muotoon - tähän saattaa mennä tovikin. lopuksi kiinnitetään pinneillä alas vedetyt hiusosiot päätä myöden meneviin hiuksiin ja siistitään niskahaivenet ym. karkailevat hiukset pinnien avulla. myös nutturan sivuille on toisinaan tarvetta laittaa tukevia pinnejä. ja julmasti lakkaa.

tämä on todella nopea ja helppo nuttura - silloin kun ottaa onnistuakseen. niitäkin päiviä on, kun kahdeksannella kokeilukerralla pinnit tekee mieli tuikata silmään ja ottaa sairaslomaa loppupäiväksi. kärsivällisyyttä siis.
 

kysyttehän jos tästä ei syystä tai toisesta ota tolkkua.

12 kommenttia:

oona kirjoitti...

vau ku sulla onnistu toi hyvin ! Kaunis ! <3

Nimetön kirjoitti...

cooool! ai että mää tykkään tästä blogista!

mira kirjoitti...

minä en ymmärtänyt sitä kohtaa että miten sitä ponnaria ei näy tuosta edestä jos se on "läpivetonuttura!?? :D mulla näkyy ku kokeilin...tai sitten on liian lyhyt tukka. tai en vaa ymmärrä.

Nimetön kirjoitti...

Mä käytän tommosta nutturaa sillon tällöin (jäänyt varmaan päälle työstä jossa oli pakko varjella hiukset korkealle).
Huomasin, että ihan samalla tekniikalla ollaan veivattu, mä tosin tupeeraan vähän tota ponnaria ensin :)
Sopii sulle tosi hyvin!

Mira

Nimetön kirjoitti...

haha vähä niinku bb-lottaki postas jokunen aika sitten nutturan teosta, tosin videon avustuksella :D:D

Nimetön kirjoitti...

Tee postaus sun mielestä mielenkiintoisimmista vaatteista Ruotsin muotiviikoilta.

Nimetön kirjoitti...

Mää NIIN tiedän tunteen, kun se ei vaan asetu ja ne pinnit tekis toisaan mieli tuikata sinne silmään! Ja siinä vaiheessa mikään muu kampaus ei enää käy, joten pakko vaan jatkaa yrittämistä, sen 15.kerran...:)

ARgh!

Tiia

Jii kirjoitti...

Jee, kiitos tästä! :) Ihan pakko kokeilla joskus ja sitten vältellä Jyväskylän keskustaa, ettet ratkea naurusta, jos satut näkemään viritelmäni. :D

Elinakui kirjoitti...

ja mites se tunne, kun nuttura on vihdoinkin perfect ja huitaset takilla/kaulahuivilla sen takaraivolle? ei hirveän kiva! :--D muutamat itkuraivarivihat tullut päästeltyä kun nutturaa on vääntänyt.

tämä näyttää ihanan siistiltä verrattuna niihin mun pikkumyy-setteihin, täytyy testata!

Nimetön kirjoitti...

Pst! Kortepohjan uudella kirppiksellä oli kahdet mustat korkeavyötäröiset nahkahousut myynnissä samalla myyjällä. Tarkemmin en katsonut kokoa, hintaa tms. Jos jotain kiinnostaa, niin kiireen vilkkaan katsomaan.

Piret kirjoitti...

Oona: kiitoskiitos :)

Anonyymi: kiva kuulla :)

Mira: ei mulla ainakaan näy :) ponihäntähän peittyy kun hiukset kiinnitetään pinneillä ponnarin eteen. takaa hiuslenkki kyllä hieman näkyy, ellei sitä jaksa peittää hiustupsuilla

Mira: tupeeraamalla nutturasta saisi varmasti vielä kuohkeamman, tai ainakin paremmin kasassa pysyvän :)

Anonyymi: nyt putosin kärryiltä ?

Anonyymi: voin yrittää. harmillista ettei näytöskuvia ole tämän enempää blogeissa näkynyt. tai jos näkyy niin ovat hieman huonolaatuisia. katsotaan.

Tiia: mä niin tiedän tunteen :)

Jii: hah höpöhöpö. kaikillehan tästä varmaan tule erilainen versio :)

Elina: juurikin ! tai autoon astuessa unohtaa ylimääräisen korokkeen päälaella ja tuuppaa nutturan suoraan ovenkarmiin :)

Katri kirjoitti...

Hih, alkoi väkisinkin naurattamaan tuo "niitäkin päiviä on, kun kahdeksannella kokeilukerralla pinnit tekee mieli tuikata silmään ja ottaa sairaslomaa loppupäiväksi".

Muistan niin elävästi ajan, kun minullakin oli vielä pitkät hiukset, jotka taiteilin usein nutturalle. Ja taiteilua se totta vie vaatikin, mutta ennen kaikkea hyviä hermoja. Ja niitä aamuja tuli aina tasaisin väliajoin, kun olisi tehnyt mieli heittää pinnit ja lakkapullot ikkunasta ja kaivautua peiton alle mököttämään.