torstai 26. marraskuuta 2009

asiaa inspiraatiosta

muutama lukija on pyytänyt kertomaan inspiraationlähteistäni ja muodillisista innoittajistani, joten tarinoidaan siitä hetkinen. viimeksi Hel-looksin haastattelussa jouduin muutamalla sanalla kertomaan tyylistäni, ja vaikka kuinka sen luule olevan itselle selvillä, oli sitä melkoisen vaikea pukea sanoiksi siltä seisomalta. nyt jälkikäteen kyllä keksisi vaikka ja mitä nokkelaa sanottavaa.

Oikein tiivistettynä suurin inspiraationi tulee vaatteesta itsestään. Työni myymälävisualistina on opettanut tämän jalon taidon - kaikki vaattekappaleet on osattava pukea edustavasti, vaikka ne eivät omaan mieleen jokainen olekaan. niin kamalaa vaatetta ei varmasti ole, ettei siitä saisi jotain hyvääkin aikaan. kaikki on kiinni asenteesta, yhdistelytaidosta ja oman vartalon tuntemuksesta.

Toki myös blogit, katumuotisivustot, kauniit ja tyylikkäät ihmiset sekä ystävät inspiroivat ja antavat vaikutteita omaan tyyliin. Unohtamatta vallalla olevia tyylisuuntauksia ja trendejä, jotka jo alitajunnankin tasolla muokkaavat omia ajatuksia ja antavat ideoita. en omaa ketään tiettyä tyyli-ikonia jota seuraisin kuin hai laivaa, vaan tarkastelen laajasti erilaisia tyylejä, poimien ideat jotka miellyttävät itseäni ja sopivat ylleni.

Tämä vaatteista inspiroituminen on myös varmasti osasyyllinen kirpputorionneeni. Löydettyäni jotain mielenkiintoista, muodostan mielessäni erilaisia kokonaisuuksia vaatteen ympärille. Vanhoista ja uniikeista vaatteista, joita kirpparit ovat pullollaan, on paljon helpompi inspiroitua kuin myymälätavarasta. sillä niitä ei ole kukaan pukenut valmiiksi kokonaisuuksiksi mallinuken päälle eikä kyhännyt juuri sopivaa väriryhmää ja oikeita asusteita tuotteen ympärille yhdistelyä helpottamaan. näin inspiraatio lähtee täysin omasta mielestä, mukaillen niitä tietoja ja trendejä jotka juuri sillä hetkellä tuntuvat läheisimmiltä.

Mutta kuinka te, arvon lukijat, inspiroidutte ? Mikä on tyylinne salaisuus tai kantava voima ? kertokaa, haluaisin kovasti kuulla ajatuksianne asiasta.


13 kommenttia:

maisakaisa kirjoitti...

Hei,

Hieman asian vierestä tämä kommentti..
Ammatistasi myymälävisualistina, oletko kouluttautunut jossain tuohon työhön ja jos, niin mikä oppilaitos tarjoaa koulutusta?
Tai haluaisitko kertoa miten olet päätynyt alallle?
Ystäväni on kovin kiinnostunut alasta ja miettii mitä kautta sinne parhaiten pääsisi :)
Kiitos jo etukäteen jos viitsit vastata:) Ja kivaa päivää sinulle!

Nimetön kirjoitti...

Minä inspiroidun tätä kirjoituksesta !!

Nimetön kirjoitti...

Minua inspiroi miltei sama kuin sinua, pitää tietää oma tyyli jotta vaatteen ympärille voi kuvitteellisesti luoda ne omat vaatteet tai vaatteen itsensä päällä.
Ihmisistä Sienna Miller ja Gwyneth Paltrow ovat tyylikkäimpiä tietämiäni julkisuudessa olevia henkilöitä, eivät yritä räväyttää ja shokeerata kuten esimerkiksi Lily Allen tai Kelly Osbourne vaan ovat hillityllä tavalla naisellisia ja tyylinsä tietäviä, eikä pidä sen kummempaa meteliä itsestään, sellainen inspiroi minua (:

Tintti kirjoitti...

No siis tuo alimmainen kuva ei voi olla tästä maailmasta! :) Pikkasen hieno!

Mä inspiroidun näistä sinun kuvistasi sekä Olivia-lehdestä. (Sä olisit ollut niin paljon parempi Olivian bloggariksi sillä sun tyyli yllättää monta kertaa viikossa. Sekä lisäksi olet glamour ja sopisit siihen lehteen)

mari kirjoitti...

mun kaikkien aikojen favoriitti-inspiraation kohde on kuvat jimi hendrixistä.

olen kuitenkin mielialapukeutuja ja useimmiten pukeudun aamulla kuuntelemalleni musiikkityylille uskolliseen tapaan. otan siis paljon inspiraatiota musiikista itsestään, sillä tietystä musiikkityylistä mulle tulee aina jonkinlainen asu mieleen. harmi vaan, että useimmiten en aamuisin jaksa panostaa pukeutumiseen. en kuitenkaan kuvailisi tyyliäni tietynlaiseksi, sillä joskus huvittaa pukeutua "sukupuolettomaksi" joskus oikein tyttömäiseksi.

inspiroi minua tietysti myös kadulla kävelevät ihmiset, blogit, katumuotisivustot ja lehdet, mutta kuten sanottu: jimi hendrix. sillä on himskatin makee tyyli :)

Nimetön kirjoitti...

inspiroidun ehkä eniten sun tyylistä ja tästä blogista ! Oot upea, eikä sitä voi liikaa alleviivata.

iriis kirjoitti...

Olen katsellu tuota kaulakorua (taisi olla indiskasta?) jo useammassa postauksessa, ja palan halusta saada samanlaisen! Aivan ihana :)

Nimetön kirjoitti...

taas ihania vaatteita 8) no niin asiaan. miten pukeudut vaapa ajalla kotona kun katot leffoja ja löhöät sohvalla. pukeudutko silloinkin farkkuihin? 8D onko kollareista puhettakaan?

Piret kirjoitti...

maisakaisa: myymälävisualistiksi haluaville on ilmeisesti tarjolla jokin somistajakoulutusohejlma, mutta itse olen käynyt myymäläkonseptin oman visualistikoulutuksen. Välttämättä aiempaa koulutusta ei siis tarvita, mutta tämäkin on myymäläkohtaista.

Yleensä myymälähenkilökunnan on mahdollista edetä visualistiksi myymälän sisällä mikäli kiinnostusta aiheeseen löytyy. pahoittelen, etten osaa antaa parempaa vastausta.

Tintti: :D voi kiitos !!

iriis: korun on indiskasta ja ainakin tampereella oli tuota vielä hetkis itten myymälässä ! :)

Anonyymi: tietenkin käytän kotosalla mukavuusvaatteita, collareita ja virttyneitä t-paitoja :)

maisakaisa kirjoitti...

No tähän tulokseen mekin ollaan kaverin kanssa tultu, että varsinaista koulutusta ei oikein löydy.
Kiitos vastauksesta!

Mageet noi uudemman postauksen nahkataskut !

anpss kirjoitti...

Ihanaa kun kirjoitit tälläisen inspisjutun (:

Mulla on ehkä aika outo tapa saada inspiksiä. Tietysti on se tapa, että selaan blogeja, lehtiä ja julkkiksia. En kopioi niitä koskaan suoraan vaan saan paljon vinkkejä ja varsinkin uusia yhdistelmämahdollisuuksia (olipas kauhea sana :D)

Yleeensä kuitenki saan yhtäkkiä jotakin mieleeni vaikka bussissa tai tilaisuuksissa, jossa täytyy istua kauan. Alan miettiä maailman menoa ja yhtäkkiä alkaa tupsahdella päähäni erilaisia inspiroivia asuyhdistelmiä! En tiedä mistä se johtuu, mutta se on todella salamyhkäistä : D

Nimetön kirjoitti...

minä inspiroidun sinusta! :-)

Nimetön kirjoitti...

Kannattaa tutustua Elinin sivuihin, sieltä Piretkin saa inspiraationsa jota ei vaan myönnä. Hoksasin itsekin juuri että sehän on kopio, kuin Elin!